Bra artikel om Biologiska mångfaldsdagen

Rebecca Le Moine

I den populära entomologiska tidskriften Yrfän (nr 3.2017 sid 26) skriver Erik Hansson (chefredaktör för Natursidan.se) en  artikel om hur FNs biologiska mångfaldsdag den 22 maj äntligen uppmärksammades i Sverige. Han beskriver entusiastiskt hur Rebecka LeMoine (”Precis en sådan person som naturrörelsen behöver…”) kontaktade honom och föreslog en stor satsning på denna viktiga dag. De gjorde upprop via många kanaler och direkt uppmaning till många massmedier, föreningar och myndigheter. Det ledde till att över 70 evenemang runt om i landet ordnades och över 100 artiklar skrevs i olika media. Det spred säkerligen ökad kunskkap om och intresse för den biologiska mångfalden. Fantastiskt bra gjort, Rebecka!

Rebecka Le Moine inviger en bioblitz i Urnatur, Ödeshög.

#BioMfDag

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.